Vitaminai C,
Atsiprasau, kad taip ilgai neatsakiau, tiesiog nepamaciau tavo zinuciu.
Kas del to amino acid score, tai nezinau kodel ten nukrito, manau net kazkokia klaida. Nes jei paziuresi buvo suvalgyta 128g proteino/baltymu, ir visu amino rugsciu gauta pakankmai. mano nuomone cia yra bent dvigubai per daug baltymu. Taip pat riebalu (41% kaloriju is riebalu), kas yra tipiska SAD (standard american diet) dieta.
Kaip sakiau asmeniskai seku daug maz 80/10/10 (80% angliavandeniu, 10% riebalu, 10% baltymu).
Geriau naudoti cronometer.com nes ten galima kiekviena diena atskirai, ir galima ziureti atgal, taip pat energija rodo kcal o ne kJ, kas man yra paprasciau orientuotis
Del mano meniu tai cia buvau idejes, bet velgi siuo metu suvalgau daugiau kaloriju, nes siuo metu daugiau sportuoju, tiesiog reikia daugiau energijos.
CIa yra vienas screenshot, beje pagal cia rodo, kad negaunama pakankamai kai kuriu amino rugsciu, bet velgi, nemanau kad tai problema ir nemanau kad tiek daug butinai reikia, kaip jau sakiau keleta kartu, yra teigianciu kad uztenka vos 30g baltymu per diena, Asmeniskai padidinus kaloriju kieki daznai surenku 50-70.
Ten taip pat man rodo, kad negauta pakankamai vitamino A/karotino, bet velgi cia ta diena nesuvalgiau nei vienos morkos, dauguma dienu buna zymiai daugiau, ir kadangi vitamina A organizmas kaupia tai nera problema kad kokia diena gauni maziau.
viewtopic.php?f=2&t=1708Cia dar vienas screenshot, tiesa tik viena puse, bet gausi ideja ko ir kiek buvo suvalgyta
http://dl.dropbox.com/u/427187/cronomet ... -11-12.pngCia taip pat diskuotuota,
viewtopic.php?f=2&t=1718Kad del vidutinio zmogaus dietos, tai velgi nesiligiuociau i vidutini zmogu, nes ligiuodamasis i vidutini zmogu, kuris valgo ka papuola nematau prasmes.